понеделник, 13 декември 2021 г.

„Когато имаш нужда от чудо” – подари (си) тази книга...


Тази книга на Йорданка Петкова не е голяма като обем, но е истински, съкровено съдържателна. Изпълнена със смисъл и добри, премислени послания, тя е като хляб – засища съзнанието на човек. Приканва към размисъл, към притихване, към очакване на чудо или към осъзнаване и благодарност... Всичко това е и молитва, общуване с Бога за вярващите. Тази книга е за вярващи хора, действително. Но може и на невярващ да посочи пътя... с човешка топлина и мъдрост. Всъщност не само премислени, но и преживяни са посланията в тази книжна „рожба” (да, и книгите се раждат, макар различно от живите същества), защото половината истории са действително случили се някому, а другата половина – искрици от душата на Йорданка. Ето какви:

 

„Благодарността е най-важната част от чудодейните изцеления. „Направи добро и го забрави! Получи добро и го запомни!” Така енергията на стореното чудо ще те съпътства в живота ти и ще поддържа жив огъня на изцелението.”

 

„Колко много лица може да ни разкрие светът! За да ни покаже, че невъзможните за нас неща са възможни за Бог.”

 

„Мъкнеше си своите старчески болежки, но от Свети Георги не посмя да вземе сина си. Така беше я научила майка  ѝ: що е нещо на Бога, да не го взема. Той пък освен много дни  ѝ даде слънце, вода и цветя, та да ѝ благодари за Петърчо.”

 

„Понякога си мислим, че помагаме на нуждаещ се, а всъщност помагаме на себе си.”

 

„Господ не ходи само да гали хората, а гали и животните. Та и ние трябва да ги почитаме и гледаме, щом са се родили.”

 

„Животът така е написан да бъде – човек умира, но любов не умира.”

 

...И още в този дух – мъдри, красиви мисли. Проницателно казани. Трябва да призная, че плаках над някои редове, и чувствах пречистващата сила на сълзите (отново)... Подарък бе за мен книгата, наистина ценен подарък!

Препоръчвам книгата от сърце, защото... всеки от нас понякога има нужда от чудо. Признаваме или не... Може да ви дари нещо ценно тази книга, или пък с нея можете да „нахраните” нечия душа, на близък или дори на непознат... Важно е да добавя тук, че 20 % от цената на всяка книга се дарява за подкрепа на каузата на семейства, засегнати от рядката диагноза наследствен ангиоедем (НАЕ) – naebg.eu. Председател на тази асоциация е именно Йорданка Петкова, автор на книгата. Интервю с нея за моя проект "Един от нас споделя" можете да прочетете тук:

oneofusshares.com/2021/11/blog-post_9.html

А корицата е така прекрасна, толкова красноречива... В очите всичко се чете... Вижте:


 



Хубави празници ви желая! И чудеса...

 


Няма коментари:

Публикуване на коментар