сряда, 18 септември 2024 г.

Някои НОВИ ОТЗИВИ ЗА МОИ КНИГИ И ТВОРБИ...



Реших да споделя няколко от отзивите, които са ми писали различни хора за книгите ми...

Казвам си, понякога - "Какво значение имат книгите днес? Твоите книги... Няколко страници на хартия... Сред толкова много други! Като есенни листа... А в света има толкова сериозни проблеми!... Хората имат толкова трудности днес, от всякакво естество... На кой му е до книги?"
После се сещам, че Те са половината ми Живот, може да се каже, и щом аз мога да ги прегърна, може би и някой друг може... 
Затова - ето, споделям... С благодарност! И това са малка част от прекрасните, и дори възторжени отзиви, които получих през годините... И продължавам да получавам!...





"Прочетох "Планетата Земя е тъжно-синя". Останах изненадан от лесното леене на текста, от чистотата на думи и мисли! Същевременно вътрешно преживявах душевен катарзис, за което Благодаря! Чистотата на душата също може да е заразна, де да можеше всички да сме такива!
Не съм сигурен дали всички, които я четат, ще го почувстват така, но дано да е!"

Димитър Пенчев, от Панагюрище (юли 2017)

*
"Здравей Криси! Благодаря ти от все сърце за посланията, книгите, споделеното! Чета ги и трите едновременно. Не бързам. Имам чувството, че си ме благословила и си ми подарила най-светлото и хубавото от теб и творбите си. Благодаря ти! Благодаря! Благодаря! Бог с теб и в теб до винаги и след това!"

Jeni Fiikov, живееща във Финландия сега...
*

Благодаря за книгата, прекрасна е, особено "Музиката на Живота", когато човек разбира, че всичко се крие в простотата, Любовта и онази вдъхновяваща вътрешна чистота, разпалваща пламък в очите и сърцата. Въпреки тъгата в другите два, там също има интересни нюанси, има мъжество, оптимизъм, трансформация. Въпреки всичко, дори и в тях прозира лъч светлина..."

Климентъ Петковъ, от Пловдив

*
"ТИ СИ СТРАХОТЕН ЧОВЕК/ СТРАХОТЕН ФЕНИКС!
Изключително се радвам че има такива (живи) писатели... Твоят талант просто е безкраен, то не е само писане... То е умението да го напишеш така, че да влезеш в душата, в тялото на читателя и да станете като едно цяло, докато чете... Аз съм херметик и не зная дали има бог, но ако има благодаря му, че е създал човек като теб... И съжалявам за всичко, през което си минала, за да станеш толкова добра в това (защото зная, че да си толкова добър писател и поет не идва от наученото в училище), но ето - имало е смисъл!
Ти с този разказ ме спря да се превърна отново в това, в което се бях превърнал преди... Накратко този разказ ме върна към живота, но все пак това е фениксът! МНОГО ТИ БЛАГОДАРЯ, НЕ МОГА ДА ОПИША КОЛКО МНОГО СЪМ ТИ БЛАГОДАРЕН, ЧЕ СИ НАПИСАЛА ТОВА ! 
🤍🤍🤍🤍 "

Николай (млад човек, от Врачанско)

И още много, много...
Тук също има някои отзиви, отдавна публикувани от мен в един от блоговете ми, частица са и те:

Слава на Бога, че успявам да достигна с Думите си до Душите! Поне до някои Души!...
Скоро ще споделя още....

❤